Actuala administrație și-a făcut un obicei din alimentarea clientelei de partid sau a mogulilor din presă cu . Astăzi vă prezentăm unul dintre cazurile flagrante de contracte date cu dedicație.
În data de 13.03.2020, în prag de pandemie COVID-19, când primarii responsabili se pregăteau pentru criza sanitară iminentă, Dan Tudorache dădea un mic tun atribuind prin achiziție directă nu mai puțin de 8 contracte într-o singură zi firmei Soft Business Union.
Valoarea totală a contractelor este 478.735 RON, iar achizițiile vizează pachete software, laptopuri, imprimante și alte produse IT.
Contractele sunt supraevaluate grosolan în raport cu prețul pieței. Spre exemplu, 36 de licențe Microsoft Office 2019 Home & Business au fost achiziționate cu 49.500 RON, un preț umflat cu peste 25%, fără să fie luat în calcul un eventual discount pentru achiziția unui număr mare de unități. Situația este similară și pentru celelalte 7 contracte încheiate în aceeași zi.
Mai mult, toate cele 8 achiziții au fost publicate, ofertate și acceptate într-un timp record de sub 20 de minute. Asta arată clar că administrația Tudorache se înțelesese în prealabil cu firma ofertantă.
Soft Business Union este abonată de peste 5 ani la contracte cu statul ce ajung frecvent la sute de mii și chiar milioane de RON. A fost implicată inclusiv în scandalul din 2015 privind Cardul Profesional European, prin care s-au sifonat câteva milioane de euro către societăți controlate de off-shore-uri din Panama. În perioada respectivă, Soft Business Union a apelat la servicii de consultanță media oferite de firma lui Bogdan Chirieac.
Mai mult, există zvonuri că acesta ar controla prin interpuși și Soft Business Union.
Published On: august 21st, 2020 / Categories: Sector 1 / Tags: /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.