După discuțiile din cea mai recentă ședință a Consiliului Local și articolele de presă, am primit o serie de întrebări de la părinți și bunici din sector cu privire la bursele de merit și cele sociale. De aceea, ne exprimăm public poziția clară pentru menținerea burselor copiilor din sector la nivelul actual, inclusiv a diferențierii în funcție de meritele și performanțe. 

Partidul Național Liberal și consilierii PNL din Sectorul 1 consideră că meritocrația rămâne cel mai important criteriu în diferențierea burselor de merit și de studiu, pentru a încuraja copiii în funcție de performanțe, de implicare și de rezultate. 

„Suntem la curent cu faptul că administrația PSD a lăsat bugetul primăriei cu multe găuri și situația financiară nu este una fericită, dar nu putem permite sacrificarea copiilor acestui sector, care fie au nevoie de acești bani, fiind din medii vulnerabile, fie sunt copii merituoși, care ne fac mândri. Va trebui să identificăm soluții pentru a continua să investim în educația copiilor noștri, în viitorul acestei țări. Aceste soluții există și ne arătăm toată deschiderea față de doamna primar și de aparatul executiv pentru a colabora pe acest subiect important”, a declarat Ramona Porumb, viceprimar PNL al Sectorului 1. 

PNL Sector 1 a susținut și în trecut educația în sector și va continua să o facă, mai ales că avem școli foarte bune, profesori competenți și un istoric în performanță școlară, precum și la concursuri și competiții. În mandatul anterior, toate bursele (de merit, excelență și sociale) au fost dublate la inițiativa consilierilor PNL, care au mai propus și cu alte ocazii creșterea cuantumului burselor, dar aceste propuneri au fost respinse. 

În acest moment, aproape 15.000 de elevi primesc burse de merit (pentru medii între 8.50 și 10.00), aproape 500 de burse de performanță, aproape 4300 de burse sociale. 

Echipe consilierilor PNL Sector 1: 

Ramona Porumb

Victor Picu 

Daniel Ciungu

Adrian Oianu

Dinu Gheorghe 

Dan Podaru

Published On: decembrie 23rd, 2020 / Categories: Sector 1 / Tags: , /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.