PNL Sector 1: Performanța și bunăstarea copiilor noștri nu se negociază!

Subiectul burselor din sectorul 1 a generat multe discuții în rândul părinților și copiilor, pe bună dreptate. În acest moment, la nivelul Primăriei Sectorului 1 există diverse variante de propuneri pentru modificarea cuantumului burselor sociale și de merit, din care reiese clar riscul diminuării burselor acordate copiilor din sector. PNL Sector 1 a transmis primarului Sectorului 1 și anunță și public poziția oficială pe acest subiect: performanța și bunăstarea copiilor noștri nu se negociază! 

Poziția PNL de menținere și chiar creștere a burselor se bazează pe câteva repere clare: 

  1. Șanse egale pentru toți:
    Bursele sociale se acordă copiilor care provin din medii vulnerabile și care au un risc major de abandon școlar, din cauza provocărilor financiare. Nu vom susține diminuarea burselor sociale, pentru că este datoria autorităților să asigure șanse egale pentru toți copiii. În plus, cuantumul ridicat al burselor încurajează scăderea absenteismului, pentru că zece absențe nemotivate rezultă în scăderea notei la purtare și, implicit, pierderea bursei. 
  2. Meritocrație:
    Cele mai bune performanțe trebuie să fie premiate pe măsura muncii.  Meritocrația rămâne cel mai important criteriu în diferențierea burselor pentru copiii cu rezultate bune, tocmai pentru a îi încuraja și stimula. 
  3. Adaptare și inovare:
    Credem că actualele realități sociale și din câmpul muncii necesită o abordare modernă, astfel că propunem programe complementare pentru stimularea abilităților digitale, de robotică sau inteligență artificială, creșterea numărului de olimpici naționali și internaționali, dar și crearea de programe de mentorat pentru copiii cu potențial, dar care nu performează din cauza mediilor vulnerabile din care provin. 

„Chiar dacă situația financiară a Primăriei Sectorului 1 nu este cea mai fericită, după găurile și tunurile date de administrația PSD, dar nu putem permite sacrificarea copiilor noștri. Ar însemna sacrificarea viitorului nostru, deci o greșeală imensă. Așadar, poziția consilierilor PNL Sector 1 este clară și nenegociabilă: bursele nu au voie să scadă. Vom insista pentru creșterea burselor de merit în raport cu performanța și pentru menținerea cuantumului burselor sociale”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1 și deputat de București.

Published On: ianuarie 21st, 2021 / Categories: Sector 1 /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.