Consilierii PNL Sector 1 anunță că NU vor participa la ședința de îndată, convocată de consilierii grupului PSD pentru joi, ora 13.00. Motivul este foarte simplu: ordinea de zi propusă nu justifică urgența convocării unei astfel de ședințe. Mai ales că, în realitate, sectorul 1 are multe alte probleme și urgențe reale, pe care primarul și aparatul său administrativ le ignoră cu desăvârșire. Cu școlile complet nepregătite, bursele neplătite și o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni. În plină stare de alertă.  

De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abțină de la astfel de inițiative, după ce ani de zile a girat abuzurile și incompetența administrației primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu așa-zise comisii și soluții la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie. De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare. În schimb, solicităm o ședință de îndată pentru a găsi soluții la problemele cu adevarat grave și urgente — cea mai importantă dintre acestea este situația disperată a școlilor din sectorul 1. 

La câteva săptămâni până la deschiderea anului școlar, în unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparații sau reabilitări. ZERO. Acestea sunt în responsabilitatea primarului, iar perioada vacanței este singurul moment când se pot derula astfel de lucrări. Informația a fost semnalată și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a atras atenția public că în sectorul nostru nu există șantiere. 

O altă problemă majoră semnalată de părinți și profesori este legată de plata burselor. Din informațiile noastre, deși banii au fost alocați în buget, bursele nu au mai fost plătite din luna martie! 

„Este strigătoare la cer indiferența pe care administrația actuală o arată față de educația copiilor noștri. De la lipsa lucrărilor de reparație și modernizare în școli până la neplata burselor, pur și simplu asistăm la noi recorduri ale indolenței și incompetenței administrative. Primarul Armand se laudă pe rețelele sociale cu băncuțe și podețe reparate, iar școlile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie. Și, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o ședință de îndată convocată pentru niște comisii care pot fi incluse oricând într-o ședință de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iștii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administrații de tristă amintire. Cam așa arată, în câteva cuvinte, administrația de la Sectorul 1”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. 

Imediat după ce primarul Armand va reveni din concediu, consilierii PNL vor solicita răspunsuri clare și urgente la toate aceste probleme: reabilitările, reparațiile din școli, plata burselor, justificarea întârzierii plăților. Sigur că nu ne așteptăm și la răspunsuri, căci transparența este doar un slogan la primăria sectorului 1, dar vom face toate demersurile necesare. Cetățenii au dreptul să știe de ce am ajuns în acest haos administrativ. 

„Am atras atenția de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzați și jigniți în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună știință probleme urgente și refuză să pună în execuție hotărâri de Consiliu Local – cum este cazul acordării burselor de merit și sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanță, măcar pe o direcție să se dea senzația că se muncește…”, a mai spus Sebastian Burduja.

 

Published On: august 19th, 2021 / Categories: Uncategorized /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.