Consilierii PNL Sector 1 nu vor vota astăzi rectificarea bugetară, la ședința de Consiliu Local convocată din nou de îndată, de pe-o zi pe alta. Este un nou protest față de atitudinea abuzivă a primarului Clotilde Armand, care ține blocate investiții vitale pentru cetățeni, votate și bugetate, doar pentru că au fost propuse de Partidul Național Liberal.

Astfel, o somăm public pe Clotilde Armand să deblocheze urgent aceste proiecte și să înțeleagă, odată pentru totdeauna, că politica și administrația sunt lucruri complet diferite. Ba mai mult, ne asumăm public că o vom lăsa, la momentul finalizării, să taie panglica de inaugurare. Așa cum a reușit cu nonșalanță să se laude cu proiecte liberale și până acum, așa cum este cazul primului Centru integrat pentru copii cu Sindrom Down, suntem convinși că nu va avea nicio problemă să bifeze la realizări și pe cele viitoare. Îi reamintim, pentru a mia oară, că datorită Partidului Național Liberal dânsa ocupă azi scaunul de primar și are o minimă responsabilitate față de cetățeni de a face binele.

Proiecte susținute de PNL, aprobate și bugetate de luni de zile și blocate în sertar de primarul Armand: 

  1. Parcare subterană strada Burileanu, cartier Aviației – 5 milioane lei
  2. Construire ansamblu educațional Greenfield – 1.5 milioane lei
  3. Sala de sport Colegiul Tehnic Mihai I – 2 milioane lei
  4. Amenajare 5 locații „pocket parcuri” (proiect pilot de regenerare urbană) – 150.000 lei
  5. Proiectul „Sectorul 1 de Verde” – primele 3 școli independente energetic în sectorul 1 –  500.000 lei
  6. Construcție creșă în Curtea Grădiniței nr. 248 – 78.000 lei
  7. Consolidarea și renovarea clădirii Ambulatoriului integrat Grigore Alexandrescu – 120.000 lei
  8. Achiziție terenuri în sectorul 1, în vederea amenajării de spații verzi  și parcări, în zonele cele mai aglomerate – 15 milioane lei

„Creșe, săli de sport, spitale, parcări, spații verzi – nu sunt acestea cele mai importante nevoi ale cetățenilor sectorului 1? Este clar pentru oricine a avut curiozitatea să îi întrebe. Noi o facem constant și îi recomandăm și doamnei Armand să mai „coboare” printre cetățeni pentru a le înțelege solicitările și pentru a primi direct de la ei nota pentru mandatul de până acum.

Proiectele sustinute de Partidul Național Liberal au fost bugetate și votate, unele chiar în unanimitate (deci inclusiv de consilierii USRPLUS), dar cu toate acestea zac prin sertare de luni de zile. În timp ce execuția bugetară pe dezvoltare nu depășește 5%. Cum să interpretăm aceste blocaje complet aberante și abuzive? Ce să le explicăm cetățenilor care ne-au ales și au ales-o pe doamna Armand pentru că și noi ne-am pus obrazul pentru ea? Oamenii vor fapte, pe bună dreptate. Nu circ, nu scandal.

Îi transmitem doamnei primar că aceste proiecte sunt ale cetățenilor, nu ale Partidului Național Liberal și o asigurăm că la inaugurarea lor o vom invita să taie panglica. Pe noi nu ne interesează CINE inițiază proiectele și nici cine și le asumă, ci modul în care sunt realizate, legalitatea și impactul în viața cetățenilor. Până când aceste proiecte nu vor fi deblocate, consilierii PNL se vor abține de la a vota rectificarea bugetară propusă. Dacă bugetul și rectificările anterioare nu înseamnă efectiv nimic pentru primar, de ce am gira în continuare acest simulacru de administrație?”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Un alt aspect important, de care doamna Armand ar trebui să țină cont, este că deblocarea și demararea acestor proiecte o vor ajuta pe doamna primar ca la următorul bilanț să aibă și realizări concrete de bifat, nu doar promisiuni. Mai ales că s-a terminat de fix un an campania electorală.

 

Ribbon photo created by freepic.diller – www.freepik.com

Published On: septembrie 29th, 2021 / Categories: Uncategorized /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.