Consilierii PSD și USR au făcut astăzi, din nou, front comun împotriva cetățenilor din Sectorul 1, în ședința de consiliu local de astăzi. Consilierii PNL au propus astăzi un amendament la proiectul de hotărâre de consiliu local pentru rectificarea bugetară, prin care se alocă bani pentru centrul de vaccinare de la Romexpo și pentru construirea ansamblului educațional din zona Băneasa-Greenfield. Două proiecte majore, care au nevoie de finanțare urgentă și care nu trebuie amestecate cu alte proiecte îndoielnice, scrise pe genunchi.

Noua coaliție PSD+USR de la Sectorul 1 a decis că aceste proiecte nu sunt importante, așa că au respins amendamentul, care a obținut doar voturile grupului PNL.

„Consilierii PNL sunt mereu constructivi. Am venit absolut de fiecare dată cu amendamente, cu proiecte de HCL, cu idei și propuneri. Am votat toate proiectele care respectă legea și care aduc beneficii pentru cetățeni, indiferent cine le-a inițiat. Astăzi colegii mei consilieri locali au propus un amendament foarte simplu și clar: alocăm bani pentru centrul de vaccinare din Romexpo, pentru școala și grădinița din Greenfield – proiecte urgente și importante. Pentru restul, avem un singur mesaj: să lase orgoliile, să deblocheze proiectele inițiate de Partidul Național Liberal, care acum sunt ascunse prin sertare, și să lucreze profesionist, cu ședințe pregătitoare și discuții cu consilierii de la toate grupurile, mai ales cu cei din comisia de buget. Consilierii PNL sunt gata să voteze rectificarea bugetară, dacă abuzurile de putere încetează în primăria sectorului 1, iar investițiile de care cetățenii au nevoie sunt deblocate de urgență”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Reamintim proiectele depuse de PNL, votate și bugetate încă din aprilie, proiecte care nu au fost încă demarate:

  • Parcare subterană strada Burileanu, cartier Aviației – 5 milioane lei
  • Construire ansamblu educațional Greenfield – 1.5 milioane lei
  • Sala de sport Colegiul Tehnic Mihai I – 2 milioane lei
  • Amenajare 5 locații „pocket parcuri” (proiect pilot de regenerare urbană) – 150.000 lei
  • Proiectul „Sectorul 1 de Verde” – primele 3 școli independente energetic în sectorul 1 –  500.000 lei
  • Construcție creșă în Curtea Grădiniței nr. 248 – 78.000 lei
  • Consolidarea și renovarea clădirii Ambulatoriului integrat Grigore Alexandrescu – 120.000 lei
  • Achiziție terenuri în sectorul 1, în vederea amenajării de spații verzi  și parcări, în zonele cele mai aglomerate – 15 milioane lei

 

Published On: octombrie 4th, 2021 / Categories: Uncategorized /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.