Iarna este foarte aproape, iar presiunea pe sistemul de termoficare crește invers proporțional cu temperaturile înregistrate. În contextul provocărilor deja cunoscute pentru încălzirea și apa caldă din Capitală, PNL Sector 1 constată cu revoltă că CET Grivița, care ar putea livra parțial agent termic pentru Sectorul 1, nu a pornit încă, din cauza incompetenței și haosului administrativ din Primăria Sectorului 1.

Nepornirea CET Grivița are consecințe grave în tot sectorul 1, nu doar în zona limitrofă centralei, ci în mai multe cartiere ale sectorului 1. Practic, atât timp cât CET Grivița nu pornește, celelalte CET-uri trebuie să compenseze această lipsă, ceea ce va face imposibilă livrarea căldurii și apei calde la parametrii corecți în sectorul 1.

Consilierii PNL Sector 1 au solicitat constant informări de la CET și din Primăria Sectorului 1, iar în urma discuțiilor și documentelor primite am aflat cu stupoare că bugetul CET Grivița a fost depus la primarul Clotilde Armand încă din luna APRILIE (dovada în imaginile de mai jos), dar a fost complet ignorat. De șase luni de zile, primarul NU A PUS pe ordinea de zi bugetul acestei companii cu activitate vitală pentru cetățenii sectorului 1. Din acest motiv, fără a avea bugetul aprobat, compania nu a putut funcționa.

Anterior, cu ocazia ședințelor de consiliu, consilierul local PNL Dinu Gheorghe a atras atenția cu privire situația absurdă de la CET Grivița. În urma acestei intervenții, după șase luni de întârziere inexplicabilă, primarul s-a hotărât într-un final să pună pe ordinea de zi suplimentară a următoarei ședințe de consiliu local bugetul propus primăriei de CET Grivița încă din luna aprilie.

„Aici ne-au adus haosul administrativ și incompetența din primăria Sectorului 1. Avem o soluție pentru sistemul de termoficare din sectorul 1 – CET Grivița – dar este complet blocată doar pentru că primarul are cu totul alte preocupări. Într-o zi e ocupată să îl atace pe Președintele Iohannis, în altă zi îl amenință pe Prim-Ministrul României cu procese în instanță, doar pentru că nu a primit mai mulți bani. Ne întrebăm: dacă în opt luni a fost în stare să execute mai puțin de 5% din bugetul pentru investiții, oare pentru ce mai cere bani în plus de la Guvern?!

După ce am constatat cu toții că acest primar ignoră cu desăvârșire criza pandemică, în sectorul cu cea mai mare rată de infectare, vedem că nu îi pasă nici de căldură și apă caldă pentru bucureștenii din sectorul 1. Pur și simplu este strigător la cer că după dezastrul administrației PSD din 2016-2020 sectorul 1 s-a pricopsit cu o nouă administrație complet incompetentă!

PNL solicită public, URGENT, explicații pentru această situație abuzivă și aberantă, în urma căreia bucureștenii din sectorul 1 vor avea de suferit”, a declarat Sebastian Burduja (foto sus), președinte PNL Sector 1.

În imaginile de mai jos puteți vedea foarte clar că CET a depus bugetul la primărie încă din luna aprilie 2021. Ce ar mai fi de spus…?!

 

 

 

Sursa imagine sus – Facebook Primăria Municipiului București

Published On: octombrie 9th, 2021 / Categories: Uncategorized /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.