După mai bine de un an de la alegerile locale, PNL Sector 1 constată că haosul din Primăria Sectorului 1 se transmite și în entitățile subordonate. De exemplu, la Compania de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1, celebră doar pentru tunuri din bani publici în timpul fostei administrații și, mai nou, pentru dosare la DNA, nu se întâmplă absolut nimic. 

Astfel, consilierii locali desemnați de PNL în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei au evaluat CV-urile reprezentanților în Consiliul de Administrație. Un exemplu este domnul Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în pictură la Universitatea de Arte, a cărui pregătire este complet incompatibilă cu această poziție. Singura calitate care îl recomandă este cea de “sfătuitor” al primarului, ori acest lucru nu este suficient pentru o poziție într-un consiliu de administrație al unei companii. Reamintim că această companie este, de altfel, în subordinea Consiliului Local Sector 1. 

De asemenea, PNL Sector 1 va susține și înlocuirea conducerii executive, în condițiile în care în ultimul an compania nu a derulat proiecte majore și nici nu a demarat un audit riguros, care să scoată la iveală tunurile din bani publici orchestrate de fosta administrație. 

Reamintim doar câteva din scandalurile (unele dintre ele finalizate chiar cu anchete și dosare la DNA) ce au vizat, în ultimii ani, Compania de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1:

Spitalul invizibil

Înființată pentru construirea spitalului Sfântul Vasile cel Mare, compania de investiții a Sectorului 1 a reușit, în patru ani, să facă doar o machetă și un spot publicitar pentru care a cheltuit 300.000 de euro. 

Nebulizatoare de lux

În septembrie 2020, chiar înainte de alegerile locale, fosta administrație de la Sectorul 1 a pregătit un ultim tun din bani publici: fostul primar Tudorache a cumpărat, prin Compania de Investiții (care ar fi trebuit să fi construit un spital, nu să dea tunuri), 1.200 de nebulizatoare, la 4.000 de euro bucata.

Patinoare de milioane de euro

Un alt scandal în care a fost implicată și Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA, în mandatul anterior, a vizat construcția a unor patinoare în sectorul 1, ce costau aproape 60 de milioane de euro. Proiectul a dispărut rapid, ca urmare a presiunii publice, dar îndoielile privind activitățile derulate rămân. 

Sunt doar trei exemple de proiecte îndoielnice prin care această companie a ajuns în spațiul public. Amploarea lor ne face să ne întrebăm câte achiziții au fost foarte bine ascunse, în anii anteriori? Ce alte lucruri despre cum le-au fost cheltuiți banii merită să știe cetățenii Sectorului 1? Un audit transparent ar fi putut răspunde la aceste întrebări. 

Este momentul să avem o companie performantă în sectorul 1, care să suplinească lipsurile din administrație și să deruleze proiecte importante pentru oameni, în deplină transparență și legalitate. 

 

Published On: ianuarie 6th, 2022 / Categories: Uncategorized /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.