PNL Sector 1 atrage atenția asupra faptului că proiectul de buget propus de primarul Clotilde Armand pentru 2022 și inclus pe ordinea de zi suplimentară, în ședința de Consiliu Local de astăzi, nu respectă legea 273/2006 privind finanțele publice locale. Proiectul de buget a fost pus în dezbatere publică și pe ordinea de zi fără să fie luate în considerare nevoile de salarii, funcționare și contracte în vigoare pe care Primăria Sectorului 1 le are în prezent.

Comisia de buget din Consiliul Local al Sectorului 1, al cărei președinte este consilierul PNL Dinu Gheorghe, nu a fost informată despre contestațiile la proiectul de buget propus pentru dezbaterea publică și, pe cale de consecință, nici despre punctele de vedere ale departamentelor de specialitate subordonate primarului, în vederea soluționării contestațiilor.

În plus, chiar în urma unei întâlniri pe tema bugetului organizată de primarul Armand, a reieșit că unii dintre directorii și șefii de departamente din primărie și subordonate nu au trimis, la momentul publicării proiectului de buget, estimările de costuri necesare derulării contractelor în vigoare. Practic, bugetul a fost creat fără aceste date financiare esențiale, iar forma inclusă pe ordinea de zi NU este completă.

În raportul Curții de Conturi de la finalul anului trecut s-a constatat că, din cauza bugetului construit greșit de primarul Armand, primăria are de plată peste 30 de milioane de lei penalități și costuri cu executarea silită. Cu toate acestea, proiectul de buget pentru 2022 nu ține cont de recomandările și măsurile impuse de Curtea de Conturi.

Nu în ultimul rând, proiectul de buget a fost inclus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de astăzi. Deși nu există prevederi legale care să interzică acest lucru, la nivel principial semnalul este unul de superficialitate. Cel mai important vot al începutului de exercițiu financiar curent trebuie să fie abordat profesionist și cu simț de răspundere, din respect pentru banii cetățenilor.

„După discuțiile de anul trecut de la proiectul de buget și rectificările ulterioare, când echipa PNL a reușit să le aducă în legalitate cu vot unanim în Consiliul Local (PNL, USR, PSD, PMP), ne-am întors la aceeași situație. Avem din nou un proiect de buget construit fără respectarea prevederilor legale și fără centralizarea tuturor nevoilor din primărie și subordonate. Practic, banii bucureștenilor din sectorul 1 sunt alocați din pix, într-o propunere de buget care trebuie să sune bine și să genereze postări. Pe lângă aceste abateri flagrante de la legea finanțelor publice locale, este evidentă nevoia de verificare amănunțită a bugetului propus, după istoricul trist pe care îl avem de anul trecut, pe acest subiect. PNL rămâne consecvent abordării profesioniste și riguroase în ceea ce privește bugetarea și cheltuirea banului public. O somăm pe Clotilde Armand să refacă urgent propunerea de buget pentru 2022 cu respectarea legii și a recomandărilor clare din raportul Curții de Conturi!”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

 

Published On: februarie 3rd, 2022 / Categories: Uncategorized /

Abonează-te pentru a fi la curent cu activitatea noastră

Add notice about your Privacy Policy here.