PNL a suplimentat cu 5 milioane de lei bugetul Sectorului 1 pentru îmbunătățirea pazei în școli

Consiliul local al Sectorului 1 a votat astăzi, la propunerea grupurilor PNL și PSD, o suplimentare de 5 milioane de lei în bugetul Primăriei pentru 2024 cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor în școli. Concret, amendamentul a vizat suplimentarea fondurilor pentru implementarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea unor măsuri urgente pentru îmbunătățirea serviciului de pază și de ordine publică corespunzător și a sistemului de supraveghere video în toate unitățile de învățământ de pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, al Municipiului București.

„Consilierii locali au fost chemați pentru a 7-a oară să voteze tăierea de bani de la școli prin rectificarea bugetului local. Noi am refuzat pentru că varianta de buget propusă de primărița inculpată Clotilde Armand este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din sector și o ignorare crasă a problemelor reale care pun în pericol viețile copiilor și cadrelor didactice în școlile din sector. Ca atare, am propus o suplimentare a fondurilor fix pe nevoile semnalate de directorii unităților de învățământ”, a declarat Președintele PNL Sector 1, George Tuță.

Reamintim că săptămâna trecută consilierii locali PNL și PSD au ascultat zeci de directori de școli în ședințele de consiliu local vorbind despre problemele imense cauzate de deciziile primăriței Armand de diminuare a numărului posturilor de pază din unitățile de învățământ.

George Tuță
Președinte PNL Sector 1
0749.177.398

Ramona Porumb
Lider de grup al consilierilor locali PNL S1
0766.238.388

CMF 21240015