Primăria condusă de Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București în 2020 – 2024

Cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune arată exact gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat.

Din totalul de 754,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 151 milioane euro, care au fost atrași de toate sectoarele din București în perioada 2020 – 2024, doamna Clotilde Armand a reușit ”performanța” de a atrage doar 3,9 milioane de lei, adică doar 780.000 de EUR.

Asta înseamnă că, în mandatul doamnei Armand, Primăria Sectorului 1 a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune atrase de toate sectoarele.

Prin comparație, pentru a înțelege gradul exact de incompetență al doamnei primar, Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, iar Sectorul 6 - 186,5 milioane de lei. Până și Primăria Sectorului 5 a fost de trei ori mai eficientă!

Ce se putea face cu banii pe care doamna Armand nu i-a atras din Politica de Coeziune? Iată câteva exemple:

  • Reabilitarea termică a blocurilor și a lifturilor
  • Creșe pentru copii
  • Centre sociale pentru copii și bătrâni
  • Modernizarea stațiilor de autobuz și integrarea cu celelalte sectoare ale Bucureștiului
  • Puncte de colectare selectivă a deșeurilor
  • Stații de încărcare pentru mașinile electrice

Desigur, lista proiectelor care puteau fi finanțate prin fondurile UE poate continua și s-ar fi găsit suficiente proiecte utile dacă doamna Armand ar fi fost interesată de calitatea vieții cetățenilor.

”Mai mulți bani europeni în Sectorul 1 ar însemna o economie mai puternică și un nivel de trai mai ridicat. Eterna scuză a doamnei Armand că n-a făcut nimic din cauză că a blocat-o consiliul nu funcționează în realitate pentru că i-au fost aprobate peste 700 de hotărâri de consiliu local și cu siguranță nu funcționează în cazul fondurilor europene, unde singura responsabilitate pentru atragerea lor este a primarului și a echipei sale. Este o rușine că doamna Armand are aceste rezultate dezastruoase - 0,5% din fondurile UE disponibile. Sectorul 1 are nevoie de o schimbare urgentă, iar aceasta este echipa PNL-PSD!”, a declarat George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

George Tuță
Președinte PNL Sector 1
0749.177.398

Ramona Porumb
Lider de grup al consilierilor locali PNL S1
0766.238.388

CMF 21240015