Sectorul 1 nu există în nicio bază de date a Ministerului Mediului. Rezultatele administrației Armand: 0 lei ceruți, 0 bani primiți!

Într-o conferință de presă comună ce a avut loc astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, comisarul general al Gărzii de mediu, Andrei Corlan, și candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, George Tuță, au atras atenția că incompetența administrației Armand pune în pericol sănătatea cetățenilor din Sectorul 1.

”Emblema administrației Armand este criza permanentă a gunoaielor. Timp de 4 ani Clotilde Armand s-a lăudat că se luptă cu ceea ce ea a numit mafia gunoaielor. Care este rezultatul? Se vede cu ochiul liber: munți de gunoaie, iar șobolanii și gândacii au pus stăpânire pe acest sector și pun în pericol sănătatea cetățenilor. Când spui că te lupți cu mafia gunoaielor, dar tu crești prețul cu 32% pentru curățenie și ceri să se ridice gunoiul mai rar, asta se numește cârdășie, nu luptă. 100 de milioane de euro s-au băgat în salubritate în cei 4 ani de mandat, iar sectorul se sufocă sub gunoaie”, a declarat George Tuță, candidat la Primăria Sectorului 1 din partea alianței PSD-PNL.

De asemenea, în legătură cu situația colectării selective și a fondurilor europene disponibile pentru astfel de investiții, George Tuță a declarat că ”doamna Armand este campioana dezastrului din Sectorul 1, cu cel mai prost mandat și cea mai slabă administrație. Trebuie să dea explicații cetățenilor de ce nu sunt puncte de colectare separată în Sectorul 1, de ce s-au pierdut bani europeni și de ce pune zi de zi în pericol sănătatea oamenilor care trăiesc printre gunoaie.”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că ”Sectorul 1 nu există în nicio bază de date a Ministerului Mediului. Nu am avut vreo cerere de finanțare din partea administrației Armand, nici pentru Rabla clasic, nici pentru microbuze școlare electrice, nici pentru piste de biciclete, și nici pentru alte proiecte. Cetățenii Sectorului 1 nu au putut beneficia de investiții pentru că primăria nu s-a înscris în proiecte. Pe scurt, 0 lei ceruți, 0 lei primiți”.

În ceea ce privește colectarea selectivă, ministrul Mediului a subliniat faptul că aproape toată țara a aplicat prin PNRR la fonduri europene pentru colectare selectivă, dar din păcate Sectorul 1 nu apare pe nicăieri ca beneficiar pentru că nu au fost depuse proiecte.

”Mă bucur ca domnul Tuță candidează la Sectorul 1. Nu e doar colegul meu, îl cunosc de mult timp și știu că, odată ajuns la Primărie, vom recupera toți acești ani pierduți. PNRR se termină în 2026 și sper ca împreună cu domnul Tuță să reușim să recuperăm o parte din timpul pierdut și să rezolvăm ce se mai poate rezolva din această situație”, a concluzionat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

„La Sectorul 1, în ultimii trei ani, Garda națională de mediu a aplicat sancțiuni în valoare de 675.000 de lei pentru nerespectarea regimului deșeurilor, pentru abandonarea necontrolată de deșeuri, pentru neatingerea obiectivului anual de reciclare. În condițiile în care noi ne-am asumat un target de 50% anual, aici suntem la 12, 19% în colectare separată și reciclarea deșeurilor”, a explicat Andrei Corlan, comisar general Garda Națională de Mediu.

George Tuță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, este deputat din anul 2020 și chestor al Camerei Deputaților și printre proiectele importante pe care le-a avut se numără cel privind eliminarea dosarului cu șină și a copiilor inutile ce trebuie aduse la instituțiile statului. De asemenea, acesta a lucrat la legea care pune bazele unei educații financiare și a contribuit la găsirea de soluții pentru oferirea de servicii bancare gratuite tuturor românilor.

George Tuță
Președinte PNL Sector 1
0749.177.398

Ramona Porumb
Lider de grup al consilierilor locali PNL S1
0766.238.388

CMF 21240015