Pică blocurile pe oameni în Sectorul 1, în timp ce Armand vrea să taie banii de la școli și spitale peste noapte.

Clotilde Armand pune în real pericol viețile cetățenilor din Sectorul 1!

Doamna primar refuză să avizeze proiecte extrem de importante precum expertizarea unui bloc cu 51 de apartamente aflat într-o stare de degradare care periclitează zilnic viețile celor care locuiesc în el. În schimb, solicită ședință de urgență de Consiliu Local pentru a rectifica bugetul, tăind bani de la școli și spitale.

Clotilde Armand a solicitat ieri o ședință de urgență a Consiliului Local, deși exista deja o ședință programată vineri, 1 martie. Urgența doamnei primar? Rectificarea bugetului care a fost aprobat în urmă cu doar două săptămâni. Dorințele doamnei primar? Să taie bani de la școli și spitale. Spre exemplu, propune diminuarea cu 62% a bugetului pentru construcția școlii și grădiniței din Greenfield, pe care locuitorii o așteaptă de ani de zile și care ar rezolva probleme majore de trafic și nu numai.

PNL Sector 1

De asemenea, vrea să taie mai mult de jumătate din bugetul alocat în prezent pentru construcția unui centru de transplant multiorgan la Spitalul Clinic Sfânta Maria.

PNL Sector 1

Rectificarea bugetului propusă de Clotilde Armand ia 134 de milioane de lei de la nevoile reale (educație, sănătate, clădiri degradate etc.) și le mută la panseluțele de la ADP sau înapoi la bani pentru funcționarea primăriei. Sumele concrete sunt mai jos.

Ce vrea să taie Clotilde Armand:

  • 54 mil de la școala și grădinița din cartierul Greenfield
  • 29 mil de la achiziție imobile pentru dezvoltarea rețelei educaționale
  • 26 mil de la centrul de transplant
  • 25 mil de la funcționare școli

Total: 134 de milioane de lei în minus

Unde vrea Armand să mute banii:

  • 79 mil la ADP
  • 48 mil pentru funcționare primărie

Toate astea în condițiile în care luni, 26 februarie, a avut o altă ședință în care a blocat două proiecte urgente propuse de consilierii PNL printr-o chichiță administrativă pe care o practică de ani buni: nu trimite propunerile în aparatul de specialitate, ca atare acestea nu-și pot lua avizele necesare pentru a fi incluse pe ordinea de zi a Consiliilor Locale și pentru a fi votate, deci implicit, realizate.

Cel mai important proiect propus în ședința de luni, și repropus pentru ședința de mâine, dar pe care doamna primar îl blochează, vizează expertizarea tehnică de urgență a blocului din Bulevardul Bucureștii Noi nr. 19. Acest bloc este într-o stare de degradare accentuată, prin crăpături și deplasări ale pereților care pun în pericol modul în care se face alimentarea cu gaze naturale și energie electrică. Acest fapt poate duce la o catastrofă asupra persoanelor care domiciliază în imobil și a persoanelor care domiciliază în blocurile învecinate, riscând, în orice moment, ca deplasările pereților să rupă conductele/firele de alimentare.

Un alt exemplu recent de rea-voință din partea doamnei Armand vizează proiectul de hotărâre depus de consilierii locali PNL prin care se solicită fuziunea prin absorbție dintre S.C. CET GRIVIȚA S.A. și COMPANIA DE INVESTIȚII ȘI DEZVOLTARE SECTOR 1 S.A. Prin acest proiect, se dorește optimizarea operațională și financiară și reducerea costurilor de administrare. Concret, ne propunem să facem ordine într-o primărie care risipește resursele și dovedește o lipsă crasă de eficiență administrativă.

Poziția consilierilor PNL Sector 1 este clară: nu vor vota nicio rectificare bugetară care presupune tăierea de bani de la școli, spitale și alte nevoi urgente ale oamenilor din sector. Vor continua să propună pe ordinea de zi proiecte de care oamenii au urgentă nevoie, indiferent de câte ori le blochează doamna primar prin netrimiterea acestora în aparatul de specialitate al primăriei pentru luarea avizelor.

„Locuitorii Sectorului 1 au mare nevoie de investiții care le vizează nevoile urgente: educația, sănătatea sau curățenia pe care o merităm într-o capitală europeană, nu ca într-o mahala năpădită de șobolani. Haosul din primăria condusă de Clotilde Armand pune în real pericol viața oamenilor, pentru că doamna primar risipește resursele cu indiferență și blochează proiecte esențiale. Vom face curățenie în sector și ordine în primărie. În niciun moment consilierii noștri nu vor vota tăieri de bani de la școli sau spitale”, a explicat președintele PNL Sector 1, George Tuță.

Mai jos, imaginile de la blocul din Bulevardul Bucureștii Noi nr. 19. Acestea nu mai au nevoie de comentarii.

PNL Sector 1

PNL Sector 1

PNL Sector 1

PNL Sector 1

PNL Sector 1

George Tuță
Președinte PNL Sector 1
0749.177.398

Ramona Porumb
Lider de grup al consilierilor locali PNL S1
0766.238.388

CMF 21240015