De astăzi, începem curățenia în sector!

Devenit sectorul al cărui brand sunt gunoaiele și șobolanii, Sectorul 1 nu mai poate aștepta după Clotilde Armand nici măcar o zi!

Echipa PNL Sector 1 începe de astăzi seria de acțiuni menite să ducă la curățenie în sector și ordine în primărie. După patru ani de mandat dezastruos al primarului Clotilde Armand, blocurile cad pe oameni, gunoiul e deja subiect de glume pe rețelele sociale, iar primăria se zbate în haos administrativ, cheltuiește sume enorme doar pe funcționare și ignoră nevoile reale ale cetățenilor săi.

Ca atare, am pornit campania prin care vom face noi ce trebuie să facă o administrație capabilă și implicată.

Începem cu acțiuni de curățenie în sector, care înseamnă mai mult decât munca echipelor noastre de voluntari. Ni se alătură echipe profesioniste care vor curăța temeinic străzile și zonele în care mergem să demonstrăm că dacă se vrea, se poate.

Astăzi, de la ora 11.00, echipa noastră va face curățenie în zona liceului Nicolae Iorga (Bulevardul Ion Mihalache 126). Zilele următoare, acțiunile vor continua, pentru că sectorul este plin de zone îngropate în gunoaie și delăsare, atât în părțile sale centrale, cât și înspre cartierele mărginașe.   

Gunoiul de pe străzile din Sectorul 1 nu se adună cu scandal, ci prin contracte făcute bine, la prețuri corecte, cu operatori onești care pot asigura servicii de calitate. Gunoiul a devenit un brand de sector după patru ani în care a fost timp suficient pentru dialog cu prestatorii de servicii, pentru ca cetățenii Sectorului 1 să poată locui într-un mediu urban curat. Dar, cu atitudinea inflexibilă și pretențiile absurde de luptă contra mafiei, doamna Armand a ajuns să plătească mai mulți bani pentru servicii infinit mai proaste, iar cetățenii din Sectorul 1 au avut de suferit major.

„Noi nu mai așteptăm să rezolve ea problema șobolanilor care colcăie prin sector și a gunoaielor nestrânse din stradă. Colectarea selectivă și soluțiile de transformare a gunoiului în resurse sunt subiecte care preocupă marile orașe și care au inspirat planurile pe care le pregătim pentru Sectorul 1. Trebuie să depășim mentalitatea maldărelor de gunoi de la marginea orașului și să gândim eficient, pro-resurse și cu gândul la calitatea mediului în care trăim”, explică președintele PNL Sector 1, George Tuță.

Curățenia este un proces integrat care trebuie gestionat ca atare, nu se rezumă doar la o zonă sau doar la o activitate. Dar pentru a rezolva problema ne trebuie un primar care să știe să planifice integrat și să negocieze eficient. Serviciile de curățenie în sector sunt pentru noi o prioritate pe termen scurt. Vrem să le rezolvăm rapid și să ne putem ocupa, împreună cu echipa noastră, de dezvoltarea comunității noastre.

Și mai este un aspect important. Curățenia în sector nu se va putea face fără ordine în primărie.

Haosul administrativ din primăria doamnei Armand dăunează grav dezvoltării Sectorului 1. Nu doar că se cheltuie sume imense pe funcționare, în loc să se ducă banii spre investiții, dar doamna primar nu a reușit să atragă deloc fonduri europene în sector. Niciun proiect nou de investiții, niciun program guvernamental accesat.

Blochează în schimb proiecte esențiale și, sub pretextul unei lupte personale cu mafia, hrănește o caracatiță de pomeni electorale și interese ale apropiaților. 

Acest lucru trebuie să înceteze, funcționarii publici trebuie să lucreze în interesul cetățeanului și nu să consume banii oamenilor pe studii de fezabilitate și proiecte care nu se implementează niciodată. Proiectul nostru va include măsuri concrete de reorganizare și restructurare, unele dintre ele depuse deja de consilierii locali PNL, dar blocate de doamna primar Armand.

George Tuță
Președinte PNL Sector 1
0749.177.398

Ramona Porumb
Lider de grup al consilierilor locali PNL S1
0766.238.388

CMF 21240015