ADRIAN OIANU

Designer

CINE SUNT

M-am născut la Constanța în 19 Iulie 1967. Cariera mea se întinde pe 25 de ani, dintre care 8 ani au fost petrecuți în Statele Unite, în ultimii 16 fiind în România. Sunt primul designer român care a adus în actualitate ideea identității naționale prin reinterpretarea elementelor tradiționale într-o manieră contemporană.
Am studiat la Institutul European de Design din Milano și la Parsons&Ottis Art University, Los Angeles.
Locuiesc în Sectorul 1 al capitalei, ceea ce înseamna conexiuni în zona de business, parteneri de afaceri, precum și majoritatea prietenilor mei se află aici, în Sectorul 1.
În ultimii 7-8 ani, am renunțat la mașină în favoarea bicicletei, cu care circul prin Sectorul 1.

DE CE CANDIDEZ

Anul 2018 m-a determinat să intru în viața politică, decizia venind după data de 10 august, când am înțeles că noi, cetățenii , trebuie să ne implicăm politic pentru a avea acces la decizii și, prin asta, la o calitate crescută a vieții. Cred într-un oraș organizat în așa fel încat viața oamenilor să fie mai bună și mai frumoasă, cu infrastructură gândită pentru oameni, și nu pentru mașini.
Sunt foarte interesat de îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm și de gestionarea corectă a pistelor pentru bicicliști.
În același timp, viața culturală a orașului are o pondere importantă în motivația mea. Aici mă refer la muzee și spații culturale, reorganizate și mult mai “prietenoase” cu cetățenii.

PROIECTELE MELE

Mandatul meu va fi unul care vă propune proiecte precum: administrarea corectă a spațiilor verzi și întreținerea făcută într-un mod profesionist de arboricultori și asociații de specialitate a copacilor din sectorul 1. , Organizarea și dezvoltarea unei infrastructuri pentru bicicliști la care să aibă acces tot Sectorul 1, nu doar marile bulevarde, reorganizarea rețelei muzeistice a sectorului și repunerea în circuit a expozițiilor permanente pentru a oferi cetățenilor Sectorului 1 accesul la cultură, redeschiderea teatrelor din sector și renovarea celor ce necesită acest lucru, plus dezvoltarea de hub-uri pentru industriile creative în mai multe centre noi de interes.
Ca țintă vreau să transformăm Sectorul 1 în centru pentru industriile creative din București. Aici vom avea nevoie de centre de expoziție, hub-uri și incubatoare profesionale.