ADRIANA GEORGESCU

Avocat

CINE SUNT

Avocat în cadrul Baroului București din anul 2004. Sunt absolventă a Facultății de Drept, dețin diplomă de Master în știinţe politice și Doctorand în științe politice.
Sunt membră PNL de peste 10 de ani, din anul 2019 sunt Consilier local PNL Sector 1. În prezent dețin funcția de Secretar general adjunct al filialei PNL Sector 1 iar din 2018 sunt Secretar Regional al Organizației de femei liberale pe Regiunea București și Ilfov.

DE CE CANDIDEZ

Temele principale pe care îmi bazez inițiativa de a candida pentru un loc în Consiliul Local al Sectorului 1 sunt: cetățeanul trebuie pus în mijlocul administrației, nu administrația în mijlocul cetățenilor și îmbunătățirea calității actului administrativ. Administrația locala a Sectorului 1 este a cetățenilor. Noi, ca politicieni investiți cu mandatul acestora, pentru o perioada de 4 ani trebuie să facem eforturi continue de implicare activă a cetatenilor la nivel individual și a grupurilor civice la nivel social, pentru o guvernanță participativă transparentă și performantă. Pe liniile asumate și prezentate mai sus, în calitatea mea de Consilier Local la Sectorul 1 înțeleg să particip activ la nivelul comisiilor de specialitate ale Consiliului prin dezbaterea subiectelor de interes pentru cetățeni, în primul rând și nu pentru interese de partid sau individuale de la orice nivel din administrația locală.
Voi lansa dezbateri publice către cetățeni în care aceștia, fie că vor activa indivdual fie ca vor activa colectiv, să poată să iși manifeste doleanțele privind creșterea sectorului din punct de vedere social și economic.
Voi promova elementele culturale identitare specifice Sectorului 1, ale Capitalei și Naționale în funcție de incidența acestora cu interesele cetățenilor din sectorul 1.

PROIECTELE MELE

Mandatul meu va fi unul care vă propune digitalizarea administrației publice locale și promovarea interoperabilității activității subordonatelor Consiliului Local Sector 1. Unul din instrumentele pentru îmbunătățirea ofertei administrației publice locale a Sectorului 1 trebuie să fie digitalizarea. Digitalizarea trebuie să rezolve problemele de interoperabilitate dintre structurile interne ale administrației publice locale a Sectorului 1. Doar așa calitatea ofertei de servicii publice va putea fi în mod real crescuta și va urmării principiile guvernatoare ale utilizării fondurilor publice: Eficienta, Eficacitate și Economicitate.Un al proiect este ”Guvernanta participativa” care iși defineste natura și practicile în afara puterii statului care este readus la rolul de partener al celorlalt actor; Al treilea proiect este ”Transparenta decizionala a administrației”. Promovarea transparenței în administrația locală a Sectorului 1 nu poate fi decât primul pas în generarea unui climat de încredere în raportul dintre autoritatea publică și zona privată.Transparenta decizională implică atât cunoașterea mecanismelor și a fundamentelor proiectelor asumate de administrație dar și a mecanismelor care stau la baza acestora.