NICOLETA STANCU

Inginer

CINE SUNT

Președinta Organizației Femeilor Liberale Filiala Sector 1. Activez în viata politică de 15 ani și nu am lipsit la nicio acțiune care să presupună interacțiunea cu cetățenii sectorului 1.
Am urmat Școala Generală Nr.1 și Liceul Matematică-Fizică „ Ion Neculce” tot în sectorul 1.
Dupa terminarea Facultății de Electronică și Telecomunicații am lucrat la Institutul de Tehnică de Calcul – București ca inginer cercetător. După Revoluție am lucrat în domeniul publicitate-marketing în presa scrisă și televiziune. Din anul 2009 am fost director la Societatea Tipografică Filaret S.A., până în anul 2020 când am fost Consilier la cabinetul Președintelui Agenției Natională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Cu excepția a 10 ani am locuit permanent în sectorul 1, zona Gara de Nord și Domenii.
Sunt lider al Zonei Chibrit și am format o echipă de voluntari PNL cu care desfăsor activitate politică permanent și mai ales în campanile electorale.

DE CE CANDIDEZ

Candidez la funcția de consilier local la Consilul Local al Sectorului 1, pentru că imi doresc să trăiasc într-un oraș care să ofere oportunități, confort și siguranță. Pun întreaga mea experiență profesională, administrativă și politică în slujba cetatenilor.
Sectorul 1 a fost întotdeauna primul dintre sectoare și doresc să fie din nou ,,Capitala Capitalei”.

PROIECTELE MELE

Mandatul meu va fi unul care vă propune următoarele proiecte :

  • Redarea Parcului Cireșarii bucureștenilor

Pe o suprafață de 3,7 hectare, în inima cartierului Domenii din București, Parcul Cireșarii este situat pe strada Hermann Oberth și arată neîngrijit și părăsit. Accesul este permis din când în când, la latitudinea paznicului, în timp ce locuitorii din zonă trebuie să meargă la km distanță în alte parcuri sau zone verzi. Imobilul, inclusiv mobilierul și aleile pietonale se află de ani de zile în stare de degradare continuă.
Baza sportivă Cireșarii, închisă pentru cetățeni, trebuie reabilitată şi modernizată pentru a creea noi oportunităţi, pentru copiii şi tinerii din sectorul 1 de a-şi petrece timpul liber făcând sport şi mişcare în aer liber în apropierea domiciliului și scolii lor.
Deasemenea se poate construi un extraordinar Parc Sportiv deschis oricărui cetățean care vrea să facă mișcare. În acest Parc Cireșarii mai pot fi trasate piste de alergare sau alei dedicate pentru cei care fac jogging. Se mai pot amenaja terenuri de baschet, tenis, volei, handbal etc. păstrându-se spațiile verzi, cu bănci și alei pentru simple plimbări sau odihnă pentru bunici.
Din aceste motive Parcul Cireșarii trebuie dat în administrarea Consiliului Local Sector 1.

  • Educația copiilor noștri este prioritară!

Practica a demonstrat că mai este necesară construirea de crese și gradinițe în zona Chibrit unde sunt multe blocuri noi și vechi. În Sectorul 1 avem prea puține crese și gradinițe pentru a acoperi necesarul de educație, iar părinții încearcă fel de fel de artificii, în loc să se ocupe liniștiți de casă și serviciu.
Copiii fiind în siguranță, supravegheați de personal specializat, vor crește sănătoși și își vor dezvolta personalitatea, iar părinții vor lucra liniștiți și vor da randament maxim la locul de muncă.
Fiecare cresă și gradiniță ar trebui să aibă un parculeț, un loc de joacă în aer liber sau dacă nu, în apropriere.
În interesul securității copiilor fiecare centru educațional să aibă posibilitatea de a prelua copiii dintr-un un anumit loc într-un interval de timp, cu mașini specializate, pe care să-i ducă și să-i aducă la locul desfășurării activităților.
De aceea, pentru Consiliul Local al sectorului 1, acestea ar trebui să constitue priorități.

  • Reabilitarea trotuarelor

Sunt foarte multe trotuare care reprezintă adevarate pericole pentru copii sau persoane cu dizabilitati ori chiar și pentru pietoni, aceștia sunt obligați să coboare pe carosabil, deorece acestea sunt foarte inguste sau au denivelari mari datorate rădăcinilor pomilor. Prin trecerea la sensuri unice de circulație trotuarele vor putea reveni la dimensiuni normale, iar prin refacerea acestora periodic în zonele de creștere a rădăcinilor copacilor se va asigura o stare a lor corespunzătoare, cetatenii ne mai fiind obligați de multe ori să coboare pe carosabil.