VICTOR PICU

Avocat

CINE SUNT

Avocat, membru al Baroului București din anul 2007, cu o vastă experiență ca șef de proiect în una cele mai mari case de avocatură din România.
Am activat ani de zile în administrația publică locală și centrală. Ca director general al Direcției Generale de Investiții și Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului București, am coordonat direcțiile de Investiții, Cultură și Fonduri Europene. În administrația centrală am deținut funcția de Secretar General Adjunct al Ministerului Transporturilor și ulterior am deținut funcția de Președinte cu rang de secretar de stat al Agenției Naționale Pentru Ocuparea Forței de Muncă, coordonând activitatea agenției în cea mai intensă perioadă a sa de la înființare.

DE CE CANDIDEZ

Candidez pentru Consiliul Local al Sectorului 1, considerând că experiența mea profesională, politică și administrativă poate avea un aport semnificativ în cadrul consiliului, în reglementarea corectă a actelor normative ce se propun și se aprobă, în dezvoltarea sectorului bazată pe investiții.
Voi reprezenta în Consiliul Local zona centrală a Sectorului 1, acolo unde marii angajatori au o reală nevoie de colaborare și parteneriat cu administrația publică locală, pentru dezvoltarea afacerilor pe care le întreprind, pentru dezvoltarea urbanistică corectă, un mediu propice pentru muncă creativă și nu în ultimul rând, fluidizarea traficului în aceasta zonă aglomerată.

PROIECTELE MELE

Mandatul meu va fi unul care vă propune proiecte de dezvoltare a antreprenoriatului în rândul tinerilor, investiții în educație – în cadrul unor proiecte de tip after-school și laboratoare de creație. Un alt proiect pe care doresc să-l promovez este dezvoltarea unui hub pentru tinerii antreprenori, cu precădere din zona de activitate a atelierelor creative, de arhitectură și urbanism.
De asemenea, voi insista pentru restaurarea clădirilor de patrimoniu din Sectorul 1, promovarea unor proiecte pentru valorificarea patrimoniului muzeal și promovarea turismului cultural, va fi încă o preocupare constantă a mandatului meu de consilier local.
Sunt membru al PNL Sector 1 din anul 2014 și am coordonat două campanii pentru alegerile prezidențiale și europarlamentare, deținând funcțiile de Prim-Vicepresedinte PNL Sector 1, Vicepreședinte PNL București și până în anul 2019 de Președinte PNL Sector 1. În prezent sunt Prim-Vicepreședinte ales al PNL București.