Misiunea PNL
este crearea unei societăți moderne în România, bazată pe economia de piață și pe principiile responsabilității, subsidiarității, solidarității și justiției sociale.
Scurt Istoric
Partidul Național Liberal a fost fondat în 1875 și reînființat în 1990 ca alternativă democratică la fostul partid comunist. Încă de la fondarea sa din secolul al XIX-lea, PNL a promovat în mod constant principiile democratice, proprietatea privată și economia de piață. Cele mai importante momente istorice ale națiunii române s-au petrecut sub leadership liberal. După 1990, PNL a militat constant pentru întoarcerea în marea familie europeană, aderarea la Uniunea Europeană și NATO și definitivarea unui parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii.
În acțiunea sa politică, Partidul Național Liberal, ca partid de centru-dreapta, membru al Partidului Popular European, urmărește respectarea valorilor universale ale libertății și demnității umane și a valorilor tradiționale ale poporului român, precum și reprezentarea ideilor și valorilor dreptei democratice românești.
În activitatea sa, PNL promovează valorile și interesele naționale, pluralismul politic și principiile democrației constituționale. PNL își asumă ca obiectiv principal reprezentarea valorilor fundamentale ale democrației pe scena politică românească, precum și dialogul și colaborarea cu toate forțele politice democratice. În realizarea obiectivelor sale, PNL acționează pentru participarea cetățenilor la dezvoltarea și modernizarea statului și a societății românești ca societate democratică, liberă și dreaptă.


Prin noi înșine în Europa
– Motto-ul Partidului Național Liberal –

Omul Politic Liberal
Liberalismul are în centrul său individul. Nu este vorba de o abordare de tip „egoist”, care exclude societatea sau interesul pentru binele comun. Dimpotrivă, liberalii consideră că fiecare individ trebuie să aibă șanse egale de a se dezvolta și afirma în societate pe măsura meritelor și abilităților sale. Libertatea este valoarea cea mai de preț a oricărui individ. Ideologia liberală plasează în centrul său preocuparea pentru garantarea și respectarea drepturilor și libertăților individuale. Libertatea de exprimare este în acest sens una dintre valorile cele mai importante într-o democrație, alături de dreptul fiecărui individ la fericire și prosperitate.
Partidele politice sunt grupuri de adeziune în care oamenii vin din proprie inițiativă, fără a fi recompensați material, în care motivațiile implicării sunt diferite de cele din cadrul instituțiilor sau companiilor. Performanța organizațiilor politice depinde, în cea mai mare măsură, de numărul și calitatea oamenilor care le formează, de activismul lor, de ideile, energia și timpul pe care îl dedică organizației, dar mai ales de calitatea și tipul conducătorilor. Înainte de toate, un om politic este un lider interesat de binele comunității pe care o reprezintă la nivel local, național și global.

“Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri.
Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale. ”